Forum HP News

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przysięga - utwór śpiewany:)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum HP News Strona Główna -> Fan Fiction
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Finlandia
Mugol

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 12:45 pm     Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem całkiem nowa, ale forum spodobało mi się od razu po zajrzeniu na nie i przeczytaniu paru dyskusji.
Niniejszym prezentuję tu moją małą twórczość, którą można było znaleźć na forum Mirriel. Mam nadzieję, że nie zlinczujecie, ale krytyka mile widziana.
Piosenka do melodii "Przyjedź mamo na przysięgę". "Bić komuś w dach" znaczy salutowaćSmile
Przyjedź mamo na przysięgę,
Zaproszenie wysłał szef.
Syn twój został śmierciożercą, |
Przyjedź, zobacz, twoja krew! | bis

Szata na mnie jak ulana,
Bo jest od Czarnego Pana.
I wciąż wzdycham, a on prycha, och i ach!
A ja mamie, proszę mamy, biję w dach!

Może będę na cmentarzu
I przywitam mamę sam!
Albo wśród moich kompanów |
Potterowi w szczękę dam! | bis

A jak będzie smarkacz błagał
Niech mu mama nie pomaga,
Bo cholera ma gadanę, że aż strach.
Lecz ja mamie, proszę mamy, biję w dach.

Lord już cię na obiad prosi,
No a Glizdek o tym wie.
Ugotuje kilka szczurów, |
Co nam poda, to się zje! | bis

Jeśli mama się zakrztusi,
To przysięgam dziś mamusi,
Że miernota tak dostanie, że aż strach
Glizdek mamie, proszę mamy, bije w dach!

Mroczny Znak już na mej ręce.
Nie bolało prawie nic,
Lecz ja wiem, że te przysięgi |
To na wodę tylko pic. | bis

Potem Lorda cmoknę w rękę,
Przyprowadzę mu panienkę,
Walnie takie silne Crucio, że aż strach.
Śmierciojadki, proszę mamy, biją w dach!

Znacie kochani przykazanie "Nie zabijaj"? Oby...^^

www.herbata-pioro-ja.blog.onet.pl <- ideał na grudniową słotę!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Adres AIM
Inf.
Pirszoroczniak

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 12:54 pm     Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ee. Ani to mądre, ani ambitne, ale nawet mnie trochę rozbawiło.
Grunt, że nie ma błędów.
Piszesz też coś o tematyce nie dotyczącej Pottera?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Finlandia
Mugol

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 12:58 pm     Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, zdarza mi się. Nawet dużo tego.
A co do powyższego, sznowna Flaw, to rozumiem, ze się nie bardzo podoba. Cóż, różne są gusta. Dziękuję za szczerość. Mam nadzieję, że jednak moje następne twory - już nie wierszowane - przypadną Ci do gustu ciut bardziej.
Pozdrawiam

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Adres AIM
Inf.
Pirszoroczniak

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 1:06 pm     Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Należy Ci się chyba kilka słów wyjaśnienia.
Chyba źle mnie zrozumiałaś. Nie napisałam, że mi się nie podoba. Uwierz mi na słowo, a jak nie chcesz na słowo to poczytaj moje inne komentarze do cudzych prac, że jak mi się nie podoba, to piszę po prostu "nie podobało mi się".
Twojego tworu się nie uczepiłam.
Nie uważam, żeby był zły, tylko, że :
1. Tematyka mnie już znudziła. Chyba dlatego, że sama pisałam swego czasu jakieś idiotyczne fan ficki o HP. W ogóle Harry Potter to przeszłość.
2. Są rymy. Rozumiem, że inaczej się nie dało, ale ja po prostu wolę rzeczy nierymowane.
3. No czego się można spodziewać po połączeniu rymów z tematyką dotyczącą HP? W najlepszym wypadku tego, że uda się to umiejętnie zgrać i Ci się nawet udało.
Reasumując : nie mam nic do tego, co napisałaś. Nie czepiam się, chwalę brak błędów.
Komuś może się spodobać bardziej, komuś mniej.

A na szczerość w moim akurat przypadku możesz liczyć. x]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Finlandia
Mugol

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 1:17 pm     Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rozumiem:) Możliwe, że rzeczywiście źle odebrałam. Cóż, ten "utwór" był pisany, kiedy to jeszcze piosenki ze śmierciożercami w roli głownej nie były tak oklepane.
Wiem, że nie jest to dzieło na miarę Yeatsa:) Daleka droga do tego, by choć zbliżyć się do niego.
A mówiąc o szczerości, to niewielu ludzi (a także nieludzi) potrafi się nią posługiwać, lub też wcale jej nie używa. Dlatego każda szczera opinia jest jak najbardziej mile widziana. Pochlebna, krytyczna, czy też pół na pół...
Pozdrawiam raz jeszcze:)

Powrót do góry
Kasia
Kapitan drużyny

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 2:04 pm     Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Flaw. Piosenka nie jest zbyt ambitna, ale trochę mnie rozśmieszyła. Szczególnie dwie pierwsze zwrotki.
Abditi
Gość

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 5:54 pm     Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poznajesz to forum, tutaj wszyscy są szczerzy i nie owijają w bawełnę Razz Ja też nie będę, no cóż wierszyk może być, choć nie przepadam za takimi utworami... Karzdy ma swój gust... Doceniam twoją pracę, i że mi (i paru innym osobą) się akurat średnio podoba nie znaczy ze innym nie będzie, i że jest złe.. Nawet mnie trochę rozśmieszyło Smile A tak nawiasem to witam Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum HP News Strona Główna -> Fan Fiction Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: